Reflektion, tacksamhet….jag ber om din HJÄLP!

Posted by on aug 29, 2018 in Okategoriserade | 0 comments

Hej, jag är tillbaka, är Ni?

Långt inlägg, om du inte håller ut hela så läs gärna i slutet.

PT

Det har nu gått ett år sedan jag blev mamma och waow vad jag är tacksam för den härliga individ som tillkommit i mitt liv! I sommar har vi njutit extra mycket tillsammans, hela familjen.

Men nu, nu kliar det i fingrarna… Och tack och lov för de kreativa yrken jag har, det känns himla roligt att vara tillbaka på jobbet. Att få möta gamla och nya ansikten i frisörstolen på Claquen och klienter på W8 club gym känns bra- pirrigt. 

Att få arbeta med mina väna kollegor…. Ja, vilken ynnest att just jag har hamnat och får arbeta på inte bara en utan två arbetsplatser där det är skön stämning och högt i tak. Det och kunderna inspirerar mig!

Sen är det ju så om ärligheten ska fram att det finns en liten oro som skvalpar omkring i magen. Hur kommer det att fungera nu när jag som egen företagare varit borta från arbetet som föräldraledig och om en som jag även pluggat dessförinnan och arbetat så mycket jag kunnat under tiden. Kommer kunder hitta till mig, kommer de vilja testa gå till mig, kommer gamla kunder fortsätta gå eller hitta tillbaks till mig eller har de hittat någon annan pärla? För det finns faktiskt en hel del duktigt folk i båda mina branscher, riktigt duktiga! Så jag är inte den enda ”pärlan” är jag ödmjuk nog att berätta ;).

Skämtosido, jag har under föräldraledigheten fått distans till arbetet och även hunnit fundera en hel del även om hjärnan ibland varit lite slö (minst sagt pga sömnbristen ”Allan” som jag brukar kalla den). Jag har funderat på att jag verkligen tycker om mina arbeten. Jag har så mycket att lära, att ge och jag vill ändå mer, därmed finns tankar om att utbilda mig mer framöver och addera ännu mer kunskap i mitt liv och eventuellt addera profession. Det är liksom sådan jag är och det är en annan story i ett eget inlägg.

IMG_6135

Jag har även funderat på varför det är så roligt och givande att arbeta med människor och få hjälpa dem. Det återkommande svaret är att det är otroligt intressant med mötet med andra personer och det är inspirerande att kommunicera med varandra för att sedan kunna skapa något för människan som efterfrågar min hjälp och kunskap genom den. Det känns meningsfullt att kunna ge någon en lugn stund på salongen med en färg och form de går hem med och trivs i. Det känns meningsfullt att få möta en människa som önskar bibehålla eller skapa bättre förutsättningar för att må bättre eller för att fortsätta må bra. Det är häftigt att någon annan vågar och vill ta hjälp!

Ja, just det här med att be om hjälp. Hur bekväm är jag själv med det egentligen? Jag har kommit fram till och försöker sedan ett tag tillbaka bli bättre på det. För vad är det som tar emot med att be om hjälp? Jag vill ju gärna hjälpa andra om jag kan! Men att be om hjälp… Det måste vara den där ”jag klarar mig själv- människan” i mig som är otroligt djupt rotad och envis. Vilket givetvis är bra men också lite mindre bra i en del lägen. Jag fortsätter att öva.

Med allt detta sagt…..

Vill jag ta tillfället i akt att välkomna gamla och nya kunder och klienter till mig i Gamla stanClaque la Mouche och W8 club.

Och jag vill gärna be om din hjälp. Tycker du att jag är bra på det jag gör, är du nyfiken på det jag gör eller vill du tipsa någon annan om mig och det jag gör? Jag skulle bli väldans varm och glad om du vill och har möjlighet att sprida ordet att nu har Therese börjat jobba igen!. 

Jag behöver lite hjälp att få ordentlig fart på skutan efter att ha stått i småbåtshamnen och tagit hand om den kära minstingen ett tag.

 

Med värme,

Therese 

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *